Søk blandt eiendommer:

Jeg ønsker:
Bolig i Tyrkia
 

Informasjon om Tyrkia

SIDE – stedet der solfylte strender møter antikkens minner

SideSide ligger på Tyrkias solrike middelhavskyst, midt imellom Antalya og Alanya lengst ute på en odde omgitt av milelange strender med finkornet sand. Det som gjør Side unik er motbutikkene og utekaféene som ligger side om side med storslagne antikke minnesmerker fra 100-tallet e.Kr.

Det var romerne som lot oppføre disse praktbygningene og dagens hovedgate var også hovedgate allerede på den tiden. Den går fra den antikke byporten til den gamle havnen på halvøyas spiss. Du finner den romerske agoraen (torget) like ved trendy merkebutikker og barer, og rett ved amfiteateret med plass til 17 000 tilskuere. Og det gamle romerske badet som i dag er et interessant museum.

Nærmere den gamle havnen finnes ruinene av de gamle tvillingtemplene som ble bygget til ære for Athena og Apollon. Ringmuren og det godt bevarte romerske amfiteateret vitner om en rik og spennende historie. I antikken var dette en viktig havneby og handels- og kultursentrum. Dagens Side er en hyggelig by preget av både fortid og nye impulser.

GolfSide har bra shopping muligheter. Det er også populært å ta "dolmus" (minibuss) fra Side til den nærmeste byen, Manavgat, der det er marked hver mandag og torsdag. Å spise i Side er enkelt, billig og først og fremst veldig godt! Side har mange severdigheter å by på: De trange gatene i gamlebyen er smykket av antikke pilarer, søyler og bygninger som gir deg en følelse av den romerske og greske arven.

Side byr på mange sportsaktiviteter som windsurfing, pedalbåter, seiling, parasailing, rafting og tennis. I tillegg er det ikke langt til Belek (ca. 45 km) hvor det finns flere golfbaner i verdensklasse.

Side har ca. 14.000 innbyggere. Nærmeste by er Manavgat (6 km), med ca. 70.000 innbyggere.Nærmeste flyplassen er i Antalya. Transport fra flyplassen til Side tar ca. 1 time (70 km) med buss

Alanya/Oba/Mahmutlar - Et hyggelig og populært feriested med bra infrastruktur og fasiliteter

Alanya By NightEt av kjennetegnene til Alanya er den berømte borgen med en 6,5 km lang borgmur og det røde tårnet i den flotte fiskerhavnen, som beskyttet byen i farlige tider. Kleopatra var en av de første besøkende og ble veldig glad i det milde klimaet, det turkis-blå vannet i Middelhavet, de fine sandstrandene og den vidunderlige naturen. Mange har senere fulgt i hennes fotspor.

Alanya er nå en moderne ferieby med mange muligheter. En by hvor man kan kjøpe mange fine ting til rimelige priser: klær, smykker, skinnvarer, souvenirer, osv. For dem som ønsker det har Alanya et livlig natteliv med berømte diskoteker og barer samt mange sports og kulturelle fasiliteter. Det finnes banan- og appelsinplantasjer ved føttene av de flotte Taurusfjellene, noe som gir Alanya en romantisk setting.

Antalya

AntalyaAntalya ligger vakkert mellom Taurusfjellene og de stupbratte klippene som går rett ned i middelhavet. Utviklingen av turismen startet på 1970 tallet og har gjort byen til en av viktigste ferieområdene i middelhavet.

Den vakre gamlebyen, som heter Kaleici, har smale kronglete gater med sjarmerende trehus som har små eksklusive hoteller, lokale restauranter og noen få butikker. Gamlebyen ligger på en liten høyde med fantastisk utsikt mot marinen og middelhavet. Antalya har også to lystbåthavner som brukes flittig av lokale og tilreisende.

Siden Antalya er en ”storby” har den en også alt som en vanlig by kan tilby som alle typer restauranter, butikker, barer og nattklubber.

Belek

Belek begynte å bli utviklet på 90 tallet som en av de største turistsatsingene i Tyrkia. Med 14 golfbaner av topp kvalitet fordelt over 11 klubber er Belek et flott sted for de som er bitt av golfbasillen. Du kan spille en eller flere runder golf for så å slappe av på verandaen med en kald drink. Det finnes gold mulighet til å slappe av i denne stille og rolige byen. Med sin nærhet til flyplassen er Belek et veldig bra alternativ for de som også ønsker å leie ut sin eiendom til golfere. Med kun en halv times biltur til Antalya byr Belek også på storbyopplevelser. Sandstrendene i Belek er sett på som noen av de flotteste i området.

Kas

Kas er et stille og rolig feriested 180 km fra Antalya på den Tyrkiske middelhavskysten. Med 70 km strandlinje og omringet av mange historiske steder er Kas et paradis for besøkende. Du kan besøke gamle byer som blant annet Lycia, Kalamaki, Xanthos og ikke minst Patara der St Nicholas, den opprinnelige julenissen, levde. Kas har klart å beholde sin sjarm som en liten landsby selv om området er utviklet med hoteller, restauranter og andre fasiliteter. Man kan spasere i sjarmerende smågater og kose seg med gode fiskemiddager på hyggelige familierestauranter. I tillegg har Kas en flott havn for små og store lystbåter. Området er fremdeles lite kjent blant nordmenn, men har vært et veldig populært sted for engelskmenn og dansker.

Bolig i Tyrkia - Norge
Postboks 605 Strømsø
3003 Drammen
Telefon:41 55 54 67

Bolig i Tyrkia - Tyrkia
Yali Mah. Ataturk Cad. Turgut Şen Iş Merkezi No 54/D3
07330 Side/Manavgat/Antalya, Turkey
Telefon: +90 5336363660

E-post:post@boligityrkia.com